Zelfportret

13

Ik sta liever achter de camera dan voor de camera, maar dit is dan ook niet zo gek als student fotografie. Toch krijg je dan weleens een opdracht (in mijn geval van school) waar je zelf voor de camera moet staan, bijvoorbeeld voor een zelfportret. Hier heb ik nog wel eens moeite mee, omdat ik eigenlijk te kritisch ben waardoor ik de foto nooit goed genoeg vind. En zo kan ik dan uren bezig zijn om 1 foto te maken die ik dan wel “oké” eruit vind zien.

Hier moet ik wat aan doen, dacht ik zo. Je hebt namelijk niet altijd iemand om je heen die je als model kunt gebruiken. Maar het is zo belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en dit kan alleen maar door te oefenen, oefenen, oefenen. Dus ik heb besloten om mezelf wat vaker als model te gaan gebruiken. Oefenen kan inmiddels ook gewoon in mijn eigen omgeving en kamer. Want met een camera, statief, achtergrond én een goed idee kom je al een heel eind.

11 Comments

  1. Ik kwam via je reactie op jouw blog terecht, wat een mooie foto’s maak je zeg! Ze stralen allemaal een bepaalde sfeer en stijl uit, je ziet echt dat ze door één iemand gemaakt zijn. Heel tof! En gaaf ook dat je fotografie studeert, lijkt me echt een hele leuke studie (al zal het wel zwaar zijn..). Ik blijf je zeker volgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *